Kronosz Kiadó - A kiadóról

A kiadóról

A kiadó fő profilja a korszerű történelmi és társadalomtudományi szakkönyvek, emellett a színvonalas várostörténeti kiadványok megjelentetése. A kiadói palettán ezenkívül szerepelnek művészettörténeti, irodalomtörténeti és egyéb ismeretterjesztő kiadványok is. Szerzőink az adott területek elismert szakemberei (többnyire egyetemi oktatók és kutatók). Emellett könyveink szakszerű és (esztétikailag is) igényes kivitelezésével igyekszünk hozzájárulni a magyar könyvkultúra magas színvonalához és (nemzetközi) elismertségéhez.

Történelem és társadalomtudományok: célkitűzéseink között kiemelten szerepel a történelmi alapkutatások és ehhez kapcsolódó társtudományok (szociológia, néprajz, segédtudományok, stb.) legújabb eredményeinek megjelentetése. Az eseménytörténeti feldolgozások helyett elsősorban a modern, nemzetközi trendekhez igazodó társadalom-, gazdaság-, eszme-, életmód-, és egyéb mikrotörténeti munkákat részesítjük előnyben. Szerzőink többsége az ország több felsőoktatási intézményéből illetve kutatócsoportjából kerül ki. Kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséges, pályakezdő fiatalok első munkáinak közlésére is.
Kiadói programunk kiemelt sorozata: SZILUETT – Korszerű történelmi életrajzok
2016-ban a középiskolai történelemoktatás színvonalának emelését elősegítő szakmódszertani sorozatot indítottunk Árkádia Kiskönyvtár címmel.

Várostörténet: fontosnak tartjuk a Pécs-baranyai helytörténetírás új eredményeinek publikálását. Színvonalas és szakszerű településtörténeti kiadványok nélkül elképzelhetetlen az országos összefoglalók megszületése, a köztörténet árnyalt bemutatása. A helytörténetírás szakmai megbecsültségéhez elsősorban szakemberek felkérésével, s lektorált publikációk közzétételével tudunk hozzájárulni. Két helytörténeti sorozatunk: Pécs története nagymonográfia projekt, valamint önálló nyitott sorozatunk, a Pécsi Mozaik.

A fentieken kívül a szakszerű, ugyanakkor nagyobb olvasóközönség érdeklődésére is számot tartó művészettörténeti, irodalom- és színháztörténeti munkákat (2014-ben indított sorozatunk: SziTu – Színháztudományi Kiskönyvtár), valamint hiánypótló, a magyar könyvpiacon évek–évtizedek óta nélkülözött összefoglaló munkákat is megjelentetünk.

 

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése


Részletes keresés